Lära Från Lärda cover

344 – Därför är ojämlikheten viktig

Jesper Roine intervjuas i podden "Lära Från Lärda - En fackbok & en författare" om boken "Därför är ojämlikheten viktig"

Boken heter ”Därför är ojämlikheten viktig – om rika, fattiga och alla däremellan” och gäst är författaren och ojämlikhetsforskaren Jesper Roine.

Ekonomisk ojämlikhet är ett ämne som väcker oändligt mycket debatt och engagemang. Men det är också ett ämne som rymmer mängder av missförstånd. Dels för att personer med skilda åsikter inte förstår varandra, men också för att de ibland inte förstår frågorna över huvud taget. För att kunna diskutera och förstå ekonomisk ojämlikhet, behöver man först förstå hur alla olika delar hänger ihop. I den här boken går Jesper Roine igenom allt från grunden – för att steg för steg ge läsaren en grundkompetens i hur ekonomisk fördelning faktiskt fungerar.

Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Ökar den globala ojämlikheten? Hur har ojämlikheten i Sverige utvecklats och förändrats? Har de rika i Sverige dragit ifrån och blivit ännu rikare? Kan ojämlikheten vara bra och vad händer egentligen med vår ekonomi den dag robotarna tar över? Varför är tillväxt viktigt och hur påverkar tillväxten den ekonomiska ojämlikheten?

Samarbetar med TalarPoolen - Bokning av föreläsare och föreläsningar.